Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 «Υποβαθμίζουν την ιατρική μας περίθαλψη» διατείνονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

«Υποβαθμίζουν την ιατρική μας περίθαλψη» διατείνονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

0

Από 21 γιατρούς το 2004 σε 17 το 2005. Μιλά ο πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης κ.Σωτήρης Τσιακίρογλου.Για μέγιστη υποβάθμιση της παροχής ιατρικών φροντίδων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ(ενοποίηση τριών ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑΕ, Ταμείο Εμπόρων), κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, αφουγκραζόμενος την αγωνία των ασφαλισμένων, υποβάθμιση, που συνάγεται από την μείωση του αριθμού των θεραπευτών ιατρών από 21(απουσία οφθαλμιάτρου, ακτινολόγου) σε 17 το 2005, παρότι έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές: «Φέτος έχουν το διορισμό 17 μόνο γιατρών θεραπευτών ιατρών για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, στο νομό. Αυτό είναι μια ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους ασφαλισμένους μας. Γι’ αυτό απευθύναμε με επιστολή μας στον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόντο, προκειμένου να εξετάσει το δίκαιο αίτημά μας από καλύτερη οπτική γωνία. Διότι αυτή τη στιγμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ο κατάλογος πρόσληψης των θεραπευτών ιατρών».

Κατάφορα αδικημένοι θεωρούν εαυτούς, οι ασφαλισμένοι στο νομό σε σχέση με τους άλλους νομούς, αφού η αναλογία ασφαλισμένων – ιατρών είναι χαμηλότερη. Στην επιστολή προς τον κ. Κόντο αναφέρεται: «Να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, ότι οι ασφαλισμένοι κατ’ έτος αυξάνονται και ότι οι οικογένειες αυτών στην περιοχής μας είναι πολυμελείς, οπότε – αν οι άμεσα ασφαλισμένοι είναι 5000 επί 4(τετραμελής οικογένεια), έχουμε άλλες 15000 ασφαλισμένους έμμεσα».

Ο κ. Τσιακίρογλου εστίασε το πρόβλημα στην επιφυλακτικότητα των ιατρών να υπογράψουν σύμβαση με τον ΟΑΕΕ λόγω χαμηλών μισθών: «Αφού ο κ. Κόντος θέλει αναβάθμιση υπηρεσιών του ΟΑΕΕ ας επιλύσει το πρόβλημα. Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τον τελευταίο μήνα είχαμε αύξηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γύρω στα 8% και παράλληλη μείωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην καλύπτονται από τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΟΑΕΕ και να καταφεύγουν σε ιδιωτικούς και στο νοσοκομείο».

Επίσης συνέδεσε την παρουσία του κ. Κόντου που είναι δοτή και όχι εκλόγιμη – από το 1998 δεν έχουν γίνει εκλογές – γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα: «Ήταν πολύ σωστό το μέτρο του αιρετού, πρέπει να επανέλθει προκειμένου να λειτουργήσουμε σωστά και να εξυπηρετηθούμε στα θέματα υγείας».

Η επιστολή – απόρροια της αγανάκτησης των ασφαλισμένων, οι οποίοι είναι διατιθέμενοι να κάνουν κινητοποιήσεις αν δεν τους παρέξει ο ΟΑΕΕ αναλογική με τις εισφορές τους, ιατρική φροντίδα σημειώνουν: «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε με έμφαση την επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη θεραπευτών ιατρών όχι στο επίπεδο του 2004 αλλά πολύ περισσότερων και επιφυλασσόμεθα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας». Επίσης στην επιστολή αναφέρεται ότι πρέπει να λαμβάνεται η άποψη των εκπροσώπων των ασφαλισμένων για τον αριθμό και την ειδικότητα των θεραπευτών, καθώς και η αναγκαιότητα να καλυφθούν τα κενά του ακτινολόγου και οφθαλμιάτρου που ταλαιπώρησαν τους ασφαλισμένους και δημιούργησαν τριβές μεταξύ ασφαλισμένων και ταμείου.

Εν αναμονή της απόφασης του κ. Κόντου για το θέμα οι ασφαλισμένοι στο ΟΑΕΕ, ευελπιστούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SOS από τους Μικρομεσαίους

Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…