Φθίνουσα εθνική συνοχή

0

Πριν από ολίγα ακόμη χρόνια η Ελλάς ήταν η μοναδική χώρα της νοτιανατολικής Ευρώπης, η οποία δεν αντιμετώπιζε σοβαρά μειονοτικά προβλήματα. Αλλά επιπόλαιοι και ανιστόρητοι πολιτικοί, υπό το κράτος του πνεύματος των καιρών και της «παγκοσμιοποιήσεως», αγωνίζονται πλέον να καταστρέψουν αυτήν την εθνική συνοχή, διότι ονειρεύονται «πολυπολιτισμικές κοινωνίες των πολιτών», εφευρήματα εξωπραγματικών κοινωνιολόγων, οι οποίοι νομίζουν, ότι τα επί χάρτου «μοντέλα» των έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων και των λαών.

Εξ αφορμής ενός ποδοσφαιρικού αγώνος μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας ζήσαμε σκηνές αθλίων εθνικιστικών αντιπαραθέσεων. Το ποίοι προκάλεσαν τους άλλους δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως ότι ήρκεσε ένας ποδοσφαιρικός αγών, δια να προκληθούν πρωτόγονες εθνικιστικές εκρήξεις, οι οποίες Κύριος οίδε που θα κατέληγαν, αν δεν επενέβαινε η αστυνομία. Βεβαίως δεν ελπίζομε, ότι οι άθλιες εθνικιστικές συγκρούσεις εις πολλές πόλεις της Ελλάδος και η τρομοκράτηση της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας θα συνετίσουν τους πρεσβευτές των «πολυπολιτισμικών κοινωνιών των πολιτών». Αυτοί θα συνεχίσουν, επί μισθώ, να παράγουν ανοησίες. Ελπίζομε όμως, ότι τα εν λόγω γεγονότα θα προβληματίσουν την κυβέρνηση, η οποία είναι υποχρεωμένη να ανακόψει της αλλοίωση της εθνικής συνοχής. Άλλως η Ελλάς ευρίσκεται καθ’ οδόν προς ένα κράτος μειονοτήτων, δηλ. επί των ιχνών της τέως Νοτιοσλαυίας ή της σημερινής Τουρκίας.

Τα φαινόμενα που δημιουργούν τους φόβους αυτούς είναι πολλά, δεν πρόκειται μόνον περί των εθνικιστικών εκρήξεων λόγω ενός ποδοσφαιρικού αγώνος μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδος και Αλβανίας. Ένα εκ των φαινομένων αυτών διαδραματίζεται και στην Θράκη. Ας ίδωμεν την εξέλιξη εν συντομία. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε Τούρκους, αλλά Μουσουλμάνους υπηκόους. Δεν ήσαν όλοι οι Μουσουλμάνοι φυλετικώς Τούρκοι. Ο Ατατούρκ προσπάθησε να εκτουρκεύσει τους Μουσουλμάνους και εν πολλοίς το επέτυχε. Αρχικώς οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ετάχθησαν εναντίον του Ατατούρκ. Παρέμειναν κυρίως Μουσουλμάνοι, μέχρι της εντάξεως της Ελλάδος και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Μέρος των Μουσουλμάνων της Θράκης έχει αποκτήσει σήμερον τουρκική εθνική συνείδηση Υπό την καθοδήγηση και εξόδοις της Αγκύρας, αλλά και τη βοηθεία ελληνικών κυβερνήσεων, καταβάλλεται επίσης προσπάθεια εκτουρκεύσεως και των μουσουλμάνων Πομάκων, Αθιγγάνων και Γύφτων. Υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ουσία όμως προς ικανοποίηση της συμμάχου των Τουρκίας, πιέζουν εμμέσως προς την ιδίαν κατεύθυνση και οι Η.Π.Α.

Έκτοτε ήρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Θράκη, κυρίως λόγω της επεκτάσεως των δραστηριοτήτων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής πέραν των ορίων που καθορίζει το διεθνές δίκαιον. Η διπλωματική αυτή αποστολή κατέστη όργανον της εκτουρκεύσεως ολοκλήρου της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Υπάλληλος του οργάνου αυτού ήταν Τούρκος φοιτητής ο οποίος δια της βομβιστικής του ενεργείας εις βάρος της οικίας εις την Θεσσαλονίκη εις την οποίαν εγεννήθη ο Ατατούρκ, δημιούργησε το πρόσχημα της καταστροφής της ελληνικής μειονότητος της Κωνσταντινουπόλεως τον Σεπτέμβριο του 1955.

Η Ελλάς ανέχθηκε τον βαρβαρισμό εκείνον και η Ουάσιγκτων και ο Φόρστερ Ντάλλας τον υπέλθαψαν. Και σήμερον η Ελλάς ανέχεται την παράνομο δραστηριότητα του Προξενείου. Προς τα έξω οι δραστηριότητες αυτές δεν εκδηλώνονται κατ’ ευθείαν από το Προξενείον. Προς τον σκοπόν τούτον χρησιμοποιείται όμως η «Τουρκική Ένωσις Ξάνθης». Το δήθεν Σωματείο αυτό ενεργεί κατ’ εντολήν του Προξενείου και οι δραστηριότητες του αυτές είναι γνωστές εις όλες της δημόσιες υπηρεσίες της Θράκης, διότι κατ’ εντολήν των Αθηνών ανέχονται και υποθάλπουν τις ανθελληνικές δραστηριότητες του. Υπάρχει σωρεία στοιχείων, τα οποία προσβάλλουν μεν κατάφορα τους Νόμους του κράτους και αποκαρδιώνουν κάθε Έλληνα πολίτη, αλλά δεν δημοσιοποιούνται και αποκρύπτονται ακόμη και από τα ελληνικά δικαστήρια, χάριν, λέει, της «ελληνοτουρκικής φιλίας» καθ’ ην στιγμήν τα υπόλοιπα της ελληνικής μειονότητος της Κωνσταντινουπόλεως, περίπου 2000 άνθρωποι, διάγουν υπό το κράτος του φόβου των τουρκικών αρχών και οι «Γκρίζοι Λύκοι» – η Νεολαία νομίμου τουρκικού κόμματος – διαδηλώνουν προ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καίγουν ομοιώματα του Πατριάρχου.

Υπό τις συνθήκες αυτές τίθενται δύο και μόνον ερωτήματα: Είναι εις θέσιν η ελληνική Πολιτεία να προστατεύσει την ελληνικήν επικράτειαν και είναι εις θέσιν τα ελληνικά δικαστήρια να προστατεύσουν τους Έλληνας της Θράκης από τις παράνομες δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τις αυτοδικίες και τις παρανομίες των διαχειριστών των Βακουφίων, οι οποίοι καταληστεύουν ελληνικές περιουσίες με τίτλους κυριότητος άνω των 60 ετών; Τουλάχιστον ηθική, ανθρώπινη υποχρέωσις του Κράτους και των Δικαστηρίων του είναι να ενημερώσει του Έλληνες πολίτες, ότι δεν είναι εις θέσιν να προστατεύσει ούτε τους ιδίους ούτε την Θράκην.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Τηλ.: 2541064445

Email: dimisg@otenet.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Του Φίλιππου Ζάχαρη Με στόχο την διαφύλαξη και αποκατάσταση συγκεκριμένων τοποθεσιών ή δικ…