Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Εθιμοτυπική επίσκεψη στη ΣΕΚΕ του Ιάπωνα πρέσβη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη ΣΕΚΕ του Ιάπωνα πρέσβη

0

Παλαιός και καλός πελάτης η Ιαπωνία

Την επίσκεψη του Ιάπωνα πρέσβη κ. Toshio Mochizuki, δέχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα στελέχη της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ.

Τον πρέσβη υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Κουνατιάδης, ο Διευθυντής κ. Ανέστης Καραπαπάζογλου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός αλλά και η «ψυχή» της ΣΕΚΕ, οι εργαζόμενοι.

Ο Ιάπωνας πρέσβης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, ξεναγήθηκε αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας.

Εκεί, ενημερώθηκε για την λειτουργία της, τον τρόπο επεξεργασίας της ποικιλίας καπνού, για το μερίδιο αγοράς που κατέχει η εταιρεία αλλά και για το ποσοστό των εξαγωγών που καλύπτονται από αυτήν.

Αμέσως μετά δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε, τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία μεταξύ της ΣΕΚΕ και του Ιαπωνικού μονοπωλίου καπνού θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο Διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Καραπαπάζογλου επισήμανε στις δηλώσεις του ότι ο Ιάπωνας πρέσβης βρέθηκε στην Καπνοβιομηχανία, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη.

Μάλιστα όπως είπε πριν τέσσερα χρόνια είχε βρεθεί εδώ και ο απερχόμενος πρέσβης.

Ερωτηθείς για τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται από την ΣΕΚΕ προς την Ιαπωνία τόνισε ότι το Ιαπωνικό μονοπώλιο είναι από τους παλαιότερους αγοραστές ελληνικών καπνών και ειδικότερα του μπασμά.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο υπάρχει μια κρίση ενώ περίπου τριακόσιοι με τετρακόσιοι τόνοι καπνού εξάγονται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Στην συνέχεια, ο Ιάπωνας πρέσβης επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Νίκο Αμπεριάδη.

Το βράδυ τα στελέχη της ΣΕΚΕ με την παρουσία και φορέων της Νομαρχίας Ξάνθης, του παρέθεσαν γεύμα, στο εστιατόριο «ΚΤΗΜΑ».

Επιμέλεια: ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2004. Αρ. Φύλλου 6869, Έτος : 26ο, τηλ. 2541022950