Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Ενότητα…το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης

Ενότητα…το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης

0

Η επέτειος τιμήθηκε με Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ξάνθης.Το μήνυμα της ενότητας κυριάρχησε στην ημέρα εορτασμού της επετείου Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944.

Η 60η επέτειος από την ίδρυση του ΕΑΜ και την έναρξη του έπους της Εθνικής Αντίστασης, μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, τιμήθηκε σε όλη την χώρα με σειρά εκδηλώσεων και καταθέσεις στεφάνων.

Η Αντίσταση του ελληνικού λαού μετά το έπος του ‘40 και σε όλη τη διάρκεια της κατοχής, απέδειξε ότι οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν το σκληρό πρόσωπο του κατακτητή και τον αντιμετώπισαν δυναμικά.

Οι Έλληνες ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στο κατοχικό καθεστώς με τόλμη και θάρρος, ξεπερνώντας την λογική, αντιμετωπίζοντας τα αντίποινα με μεγαλοσύνη και ηρωισμό.

Ήταν η ένταξη σε έναν αγώνα για την δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία με τον ελληνικό λαό να παίρνει την πρωτοβουλία για να καλύψει τα κενά, αυτά που δημιούργησε η απουσία πολιτικής ηγεσίας.

Δικαίως η φήμης της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης είδε την φήμη της να φτάνει μακριά και να γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο…και το σημαντικότερο να δέχεται τον σεβασμό ακόμη και των εχθρών…

Ανεξάρτητα από κάθε είδους ταυτότητα, ιδεολογική ή πολιτική, όλοι μαζί έδωσαν ένα κοινό αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον ναζισμό.

Ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές, βρέθηκαν ενωμένοι κάτω από τον ίδιο αγώνα.

Ο Γοργοπόταμος θεωρείται μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνικής Αντίστασης αφού σηματοδότησε την αξία της συνεννόησης όταν αυτή απαιτείται.

Η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε μετά την αντιπολίτευση.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να αναγνωριστεί και να κλείσουν οι πληγές…

Ήταν μια πολιτική απόφαση που σηματοδότησε και τυπικά το τέλος του διχασμού και την εθνική συμφιλίωση.

Στην Ξάνθη, στις έντεκα το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Πρόεδρο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρη Ντούμο και χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης κ. Βασίλειο Μεγκίσογλου.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους φορείς της πόλης και του νομού.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SOS από τους Μικρομεσαίους

Στο σύνηθες ομαλό και εργώδες κλίμα κύλησε το πρώτο μετεκλογικό νομαρχιακό συμβούλιο, αφού…