Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Ανοιχτές οι ημερομηνίες για αιτήσεις στις ΠΕ – ΤΕ και ΥΕ μόνιμες θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Ανοιχτές οι ημερομηνίες για αιτήσεις στις ΠΕ – ΤΕ και ΥΕ μόνιμες θέσεις στον δήμο Ξάνθης

0
dimarxeio

Λήγει σήμερα για την κατηγορία ΔΕ – Αφορά τις 35 θέσεις

Θα προσληφθούν επίσης 8 άτομα στην ΔΕΥΑ Αβδήρων και 3 στον Δήμο Αβδήρων

 

Στον «αέρα» βρίσκεται από τις 2 Φεβρουαρίου η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 μονιμοποιήσεις εποχικού προσωπικού σε δήμους της χώρας, μέσω της γενναίας πριμοδότησης της εμπειρίας.

Πρόκειται για την προκήρυξη με κωδικό 3Κ/2018, η οποία προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής έχει ως ακολούθως:

– Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

– Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και λήγει σήμερα 7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

– Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 8 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 23 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΑΣΕΠ αρ. 4/2018).

 

35 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

35 μόνιμες θέσεις θα καλυφθούν στον δήμο Ξάνθης. Οι ειδικότητες αφορούν ΠΕ, ΔΕ. ΥΕ.

Η ΔΕΥΑ Αβδήρων θα προσλάβει 6 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και ο δήμος Αβδήρων 3.

 

Πληροφορίες

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 μέχρι τις 14:30 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 16:00) ήμέσω email στο enimerosi@asep.gr

 

 

1 ψυχολόγος για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης

 

Μέχρι τις 9/3 η προθεσμία υποβολής αίτησης

 

Προσλήψεις γιατρών για τα Προ – αναχωρησιακά Κέντρα Αλλοδαπών και στην προκήρυξη συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και 1 θέση ψυχιάτρου για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα, κατά την πρόσκληση, δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο,

είτε ταχυδρομικά με φάκελο συστημένου ή με ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ.,

είτε μέσω ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, στην ταχ. διεύθυνση:

Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε., Πολυκλινική, Ολυμπιακό Χωριό,

Τ.Κ. 136 77, Αχαρνές Αττικής.

Δεκτές προς αξιολόγηση θα γίνουν οι υποψηφιότητες των ατόμων των οποίων οι αιτήσεις θα παραληφθούν από την Εταιρεία το αργότερο μέχρι δύο εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη της πρόσκλησης και συγκεκριμένα μέχρι και τις 09-03-2018, ώρα 14.00μ.μ.

Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα υποβολής μίας αίτησης μόνο για μία ειδικότητα-θέση και για έως τρία (3) Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών δηλώνοντας τη σειρά προτίμησής τους στην αίτησή του.

Πληροφορίες στο τηλ.: 210 2447698, (καθημερινά 12.00μ.μ.-15.00μ.μ.).

 

 

Βγαίνει μετά το Πάσχα πρόγραμμα Επιχορήγησης για πρόσληψη 15.000 ανέργων έως 29 ετών

 

Από τον ΟΑΕΔ

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα έχει λάβει ήδη την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και η απασχόλησή τους για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος προορίζονται για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.

Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων.

 

Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο.

 

Επιχορήγηση

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:

 

α. Δώδεκα μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 3 έως 12 μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης, οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση.

β. Δεκαπέντε μήνες για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ, χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

 

Ποσό επιχορήγησης

Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

 

Δικαιούχοι

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

 

 

 

ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να γραφτούν τώρα στο Μητρώο ενώ πριν δεν μπορούσαν

 

 

Για πρώτη φορά ο ΟΑΕΔ δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο του σε ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούσαν λόγω αδυναμίας. Αναλυτικές πληροφορίες.

Ο ΟΑΕΔ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο ανέργων του Οργανισμού σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εγγραφούν, λόγω αδυναμίας απόδειξης μόνιμου τόπου κατοικίας, ενώ πληρούνταν οι λοιπές προϋποθέσεις εγγραφής.

Με την ανωτέρω απόφαση, δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ έχουν:

– άστεγοι, που διαβιούν στο δρόμο ή σε ξενώνες ή φιλοξενούνται προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα

– μετανάστες, που είναι κάτοχοι άδειας διαμονής

– πρόσφυγες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή αιτούντες διεθνή προστασία ή

κάτοχοι καθεστώτος επικουρικής προστασίας

– κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, που φιλοξενούνται σε ξενώνες προστασίας

θυμάτων βίας.

Για την απόδειξη του τόπου κατοικίας από τους ανωτέρω ανέργους γίνονται πλέον δεκτά τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 

Για τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες:

Βεβαίωση δομών προσωρινής φιλοξενίας ή βεβαίωση διαμονής σε παραχωρημένο ακίνητο ή παραχωρητήριο συμβόλαιο για ανέργους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Για τους αστέγους:

Βεβαίωση διαμονής από Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων / Υπνωτήριο ή βεβαίωση από κοινωνική υπηρεσία ότι ο ωφελούμενος διαβιεί στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: press@oaed.gr 2 βεβαίωση διαμονής σε ειδικές δομές φιλοξενίας ή σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή σε Κοινωνικό Ξενώνα Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας.

 

Για γυναίκες και παιδιά θύματα βίας:

Βεβαίωση φιλοξενίας από ξενώνες προστασίας γυναικών θυμάτων βίας.

Βεβαίωση φιλοξενίας από δομές παιδικής προστασίας για άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Για φιλοξενούμενους σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κλπ) ή δικαιούχους του προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων (ν. 2716/1999), βεβαίωση από τις αντίστοιχες δομές.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…