Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Καταγγέλθηκε βιασμός στο Δροσερό

Καταγγέλθηκε βιασμός στο Δροσερό

0
kratitirio

39χρονος συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα στο σπίτι της εντός του συνοικισμού

 Αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση. Είχε μόλις λίγες μέρες που βγήκε από τη φυλακή για κλοπές και ναρκωτικά

Με βάση καταγγελία για βιασμό συνελήφθη από αστυνομικούς της Ξάνθης την Πέμπτη 39χρονος από το Δροσερό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία 42χρονη γυναίκα από τον συνοικισμό, ο άνδρας, που έχει πρόβλημα με εξαρτήσεις από ουσίες, της επιτέθηκε μέσα στο σπίτι της και τη βίασε. Η σεξουαλική επίθεση επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση και με αυτή την κατηγορία ο 39χρονος θα οδηγηθεί στο ακροατήριο για κακουργηματική πράξη.

Να σημειώσουμε ότι ο 39χρονος που απολογήθηκε την Παρασκευή στον ανακριτή αφέθηκε τελικά ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα. Πρόκειται για γνώριμο της αστυνομίας, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε βγει από τη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά.

Η Δικαιοσύνη θα κληθεί να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης, το σκηνικό της επίθεσης, την κατάσταση του συλληφθέντος, ακόμη και ενδεχόμενα άλλα κίνητρα από την πλευρά της καταγγέλλουσας.

Με πολλή προσοχή διεξάγονται οι έρευνες αστυνομίας και Δικαιοσύνης

Πρόκειται για μία ακόμη από τις περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων στο συνοικισμό του Δροσερού, που αστυνομία και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη προσοχή και επισταμένη έρευνα για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κατά τις οποίες τελέστηκαν.

Αντίστοιχα φαινόμενα συναντώνται αρκετά συχνά στον συνοικισμό, αλλά και σε αντίστοιχους ανά την Ελλάδα και σε γειτονικές πόλεις και είναι ενδεικτικά του γεγονότος ότι οι κοινωνίες αυτές διέπονται από ένα «ελαστικό» αξιακό σύστημα, που τους επιτρέπει να τελούν αξιόποινες πράξεις, και κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κακοποίηση των γυναικών, ακόμη και ανήλικων παιδιών. Ακόμη, οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν, το χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο δίνει πρόσφορο έδαφος για εκμετάλλευση καταστάσεων από όλες τις πλευρές, με συνέπειες, ακόμη και ολέθριες.

Ωστόσο, έχουμε παρακολουθήσει αρκετές δίκες στο παρελθόν, στην ακροαματική διαδικασία των οποίων αποδείχθηκε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής από το υποτιθέμενο θύμα- γυναίκα, η οποία είτε προσπάθησε να αποκομίσει οφέλη από τον υποτιθέμενο βιασμό της, είτε προσπάθησε να εκδικηθεί τον θύτη και γενικότερα να αποπροσανατολίσει τη δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό αποτελούν ένα φαινόμενο λυπηρό και ανησυχητικό που με την καταγγελία, δίνεται η δυνατότητα διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…