Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη και πάλι στα βραβεία εκπαιδευτικών της UNESCO

Η Ξάνθη και πάλι στα βραβεία εκπαιδευτικών της UNESCO

0
kameas nikos

Βραβείο εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές για τον Νίκο Καμέα από το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μύκης

Ο μοναδικός επιλεγείς από την ευρύτερη περιοχή και ανάμεσα στους 10 σε όλη την χώρα – Στις 18 Σεπτεμβρίου η βράβευση στην Αθήνα

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και την προσφορά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει προκηρύξει τα τελευταία τρία χρόνια τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές». Το 2015, την πρώτη χρονιά των βραβείων, δύο Ξανθιώτες βρέθηκαν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που επιλέχθηκαν βάσει του έργου τους. Φέτος η χρονιά φαίνεται ότι ανήκει στο Μειονοτικό Δημοτικό της Μύκης, αφού η βράβευση του γυμναστή εκπαιδευτικού Νίκου Καμέα έρχεται μετά το αργυρό βραβείο του σχολείου, το οποίο είχε παραλάβει ο ίδιος ως εκπρόσωπος της ομάδας των εκπαιδευτικών του προγράμματος. Το 8θέσιο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μύκης είχε λάβει το αργυρό βραβείο τον Μάιο στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία για το πρόγραμμα «Παίζουμε και μαθαίνουμε μαζί για την Ευρώπη: το μεγάλο μας σπίτι» στα Education Business Awards 2017.

Νέα διάκριση για εκπαιδευτικό της Ξάνθης

myki kameas vraveioΤο 2015 ανάμεσα στους δέκα πρώτους ήταν ο δάσκαλος του Μειονοτικού Δημοτικού Μάνταινας, Χριστόδουλος Παπαεμμανουήλ, ενώ η κα Ελένη Ακάμπαλη από το 2ο Δημοτικό Ξάνθης είχε τιμηθεί με εύφημο μνεία. Ο θεσμός αφορά τα βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές, τα οποία δημιουργήθηκαν σαν θεσμός με στόχο την επιβράβευση της προσφοράς εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους με ζήλο, αυταπάρνηση και δημιουργικότητα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον, μέσω του εν λόγω θεσμού επιδιώκεται η ανάδειξη και διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η διασύνδεση του εκπαιδευτικού τους έργου με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Καμέας είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός που τιμάται φέτος όχι μόνο από την Ξάνθη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Θυμίζουμε ότι το «Ε» είχε παρουσιάσει μέρος των ευρωπαϊκών δράσεων του σχολείου ήδη από το 2015, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 τα παιδιά είχαν μια πολύ όμορφη παρουσία στο Λιμνίο μαζί με το Δημοτικό της Διομήδειας και το 7ο Δημοτικό Ξάνθης. Ο κ. Καμέας έκανε λόγο για μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία τρία χρόνια από μια δημιουργική ομάδα εκπαιδευτικών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς από καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, που σκοπό έχουν τη γνωριμία, την επικοινωνία και την συνάντηση μεταξύ μαθητών από σχολεία με «διαφορετικά» πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …